Βιώσιμη διατροφή με μπολ καρύδας

Βιώσιμη διατροφή με μπολ καρύδας

Η βιώσιμη διατροφή είναι ένα καυτό θέμα αυτές τις μέρες, και δικαίως. Οι αγορές τοπικά, η κατανάλωση εποχιακών προϊόντων και η απομάκρυνση των προσυσκευασμένων τροφίμων και των πλαστικών μιας χρήσης από τη ζωή μας είναι όλα ζωτικής σημασίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Τι είναι τα μπολ καρύδας;

Τα μπολ καρύδας είναι όμορφα, φιλικά προς το περιβάλλον μπολ που κατασκευάζονται χειροποίητα από τα πεταμένα κελύφη πραγματικών καρύδων. Αυτά τα μπολ έχουν απίστευτο αντίκτυπο – όχι μόνο σώζουν εκατομμύρια κελύφη καρύδας από το να πεταχτούν σε χώρους υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο, αλλά είναι επίσης 100% φυσικά, χωρίς BPA, τοξίνες, συνθετικά και πλαστικά και εξαιρετικά ασφαλή για εσένα και το περιβάλλον. Για να μην αναφέρουμε πόσο εκπληκτικά φυσικά φαίνονται – θα κάνουν θαύματα για τον πλανήτη και το «Instagrammability» του smoothie bowl σου!

Το ταξίδι ενός μπολ καρύδας

Η βιομηχανία καρύδας σε χώρες όπως το Βιετνάμ ανθεί, συγκομίζοντας καρύδες για τη σάρκα, το νερό, τη ζάχαρη και το λάδι τους. Δυστυχώς, το 99% των κελυφών απορρίπτονται και καίγονται ως απόβλητα – δηλαδή δισεκατομμύρια κελύφη κάθε χρόνο. Η καύση αυτών των κελυφών συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές CO2 και μεθανίου που είναι επιβλαβείς για τα ζώα, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ επίσης χάνεται η ευκαιρία να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι φυσικοί πόροι.

Μυστικά Food Styling - Κάνε κάθε πιάτο όμορφο

Τα μπολ καρύδας που πωλούνται προέρχονται από αυτά ακριβώς τα κελύφη, τα οποίοα έχουν ανακτηθεί, καθαριστεί, κοπεί, τριφτεί και τελικά μετατραπεί σε χρησιμοποιήσιμα μπολ, πριν γυαλιστούν με βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας. Κάθε μπολ είναι διαφορετικό, με όλες τις ρωγμές, τα σημάδια και τα βαθουλώματα μιας πραγματικής καρύδας. Όταν αγοράζεις ένα μπολ καρύδας, έχεις την ικανοποίηση να γνωρίζεις ότι οι ατέλειές του το κάνουν μοναδικά δικό σου. Είναι πολύ ωραίο, έτσι δεν είναι;

Στήριξη των τοπικών κοινωνιών

Ολόκληρη η διαδικασία επεξεργασίας της καρύδας σε μπολ αλλά και άλλα χρηστικά αντικείμενα γίνεται από οικογενειακές φάρμες στο Βιετνάμ. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται η οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

 

Υπάρχουν ατελείωτα πολύχρωμα και νόστιμα γεύματα για να απολαύσεις στα μπολ σου, όπως stir-fries, σούσι, κάρυ, σαλάτες, μπολ με smoothie, επιδόρπια και πολλά άλλα! Αυτά τα μπολ είναι σχεδιασμένα για να φιλοξενούν φαγητά κάθε είδους. Γίνε λοιπόν ευφάνταστ@, μαγείρεψε και τράβηξε μια φωτογραφία για να γίνεις μέλος της κοινότητας #ecosophersunite.

 


Leave a comment

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.