Plastic Free July – Γίνε μέρος της λύσης

Plastic Free July – Γίνε μέρος της λύσης

Τι είναι το Plastic Free July;

Το Plastic Free July είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε το 2011, με σκοπό τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν, μειώνοντας ή και μηδενίζοντας τη χρήση πλαστικού τον Ιούλιο,  ώστε να  έχουμε καθαρότερους δρόμους, ωκεανούς και κοινότητες.

Θες να συμμετέχεις και εσύ στο Plastic Free July επιλέγοντας να αρνηθείς τα πλαστικά μιας χρήσης για 31 ημέρες; Ως ecosophers σε καλούμε να κάνεις τη δοκιμή και είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ιδέες και συμβουλές!

 

Γιατί να συμμετέχεις;

Κάθε χρόνο, σχεδόν 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον πυθμένα της θάλασσας. Στην παραγωγή του πλαστικού χρησιμοποιούνται κατά 99% ορυκτά καύσιμα, όπως αέριο και πετρέλαιο, με αποτέλεσμα η χρήση του να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή και να οδηγεί σε κινδύνους για την υγεία. Δεν δημιουργεί απλώς σκουπίδια, αλλά μολύνει το περιβάλλον και το σώμα μας από τη δημιουργία του έως την καταστροφή του.

Ένας Plastic Free July, δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα αλλά.....Το 2021, υπολογίζεται ότι 140 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν με αποτέλεσμα να αποφευχθούν συνολικά 300 εκατομμύρια κιλά πλαστικού. Επιπλέον, το PFJ είναι μια ευκαιρία να ενημερωθούμε και να δοκιμάσουμε swaps που θα κρατήσουμε για όλο το χρόνο!

 

Ο πρώτος PFJ του ecosophy!

Εδώ στο ecosophy θέλουμε να στηρίξουμε όσ@ θέλουν να συμμετέχουν στο PFJ.

Για όλο το μήνα Ιούλιο θα μοιραζόμαστε στα social μας καθημερινά ένα swap που εμείς οι ίδιες έχουμε κάνει και προτείνουμε.

Στο ecosophy.gr θα βρίσκεις προϊόντα που πιστεύουμε πως ανήκουν στα “basics” για μια ζωή χωρίς πλαστικό σε ειδικές τιμές.

Τέλος, θα σε καλέσουμε να μοιραστείς μαζί μας τις δικές σου αλλαγές σε μη πλαστικά προϊόντα και έτσι θα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις καταπληκτικά δώρα που έχουμε διαλέξει σε συνεργασία με την Bambaw.

Η ομαδά(ρα) του ecosophy, είναι πάντα διαθέσιμη για ερωτήσεις ή ιδέες που αφορούν μια ζωή χωρίς πλαστικό.

Νίκη - Πόλυ

  

 


Leave a comment

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.