Το scrub της γλώσσας σύμφωνα με την παράδοση Ayurveda

Το scrub της γλώσσας σύμφωνα με την παράδοση Ayurveda


Θέλεις να νιώθεις πιο φρέσκ@, να τρως πιο υγιεινά και ίσως να βελτιώσεις ακόμη και την ψυχική σου υγεία; Αν ναι, τότε είσαι στο σωστό μέρος!

ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ AYURVEDA

Σύμφωνα με το Chakra Samhita, ένα αρχαίο ιατρικό κείμενο της Αγιουρβέδα, ο καθαρισμός της γλώσσας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας. Οι ασκούμενοι της Αγιουρβέδα εκτιμούν την στοματική υγεία τόσο πολύ, που είναι γνωστό ότι εξέταζαν πρώτα το στόμα όταν αξιολογούσαν την υγεία ολόκληρου του σώματος.

Η Αγιουρβέδα θεωρείται μία από τις παλαιότερες θεραπευτικές επιστήμες, που προέρχεται από την Ινδία πριν από 5.000 χρόνια. Συχνά αναφερόμενη ως «Μητέρα όλων των θεραπειών» ή «Επιστήμη της ζωής», η Αγιουρβέδα είναι η έμπνευση πίσω από την Ομοιοπαθητική που είναι πλέον δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Οι πρακτικές του προέρχονται από εστίαση στην ισορροπία, την πρόληψη και τη σύνδεση μυαλού/σώματος. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η ισορροπία μας μπορεί να χαθεί από σωματικούς και συναισθηματικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως διατροφικές επιλογές, εποχές και σχέσεις.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η δυτική ιατρική τονίζει επίσης τη σημασία της ισορροπίας για την στοματική υγεία, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί εύκολα να αναστατωθεί από τα ζεστά ροφήματα και ας το παραδεχτούμε, ποιος δεν χρειάζεται καφέ το πρωί; Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία πάνω από 600 μικροβίων στο στόμα κάθε φορά, μερικά από τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της στοματικής μας υγείας. Ωστόσο, όταν η στοματική ισορροπία απορρίπτεται, επιβλαβή μικρόβια μπορεί να κυριαρχήσουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε «γούνινη γλώσσα» και κακή αναπνοή.


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ SCRUB ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

  • Βελτιώνει την ευαισθησία των υποδοχέων και την επικοινωνία των γεύσεων στο μυαλό
  • Δοκιμάζεις καλύτερα μπαχαρικά και απολαμβάνεις το φαγητό σου ακόμα περισσότερο
  • Μπορεί να χρειάζεσαι λιγότερο αλάτι και ζάχαρη στο φαγητό σου και άρα να οδηγηθείς σε μια πιο υγιεινή διατροφή
  • Βελτιώνει τη διάθεση καθώς οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από τα τρόφιμα όπως η μαύρη σοκολάτα εφαρμόζονται γρηγορότερα
  • Ισορροπεί τα μικρόβια στο στόμα
  • Αποτρέπει ασθένειες και λοιμώξεις
  • Χωρίς κακή αναπνοή (και ίσως με περισσότερους φίλους!)
  • Αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας
  • Προωθεί τη φροντίδα του εαυτού και την αγάπη για τον εαυτό σου
Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, παραδοσιακά οι ξύστρες γλώσσας πρέπει να είναι κατασκευασμένες από χρυσό, ασήμι, ορείχαλκο ή χαλκό και, συνηθέστερα στη σύγχρονη ιατρική, από ανοξείδωτο χάλυβα.  Ελπίζουμε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από το ξύσιμο της γλώσσας εάν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, θυμηθείτε να φάτε και σοκολάτα!

1 comment


  • NatureFit

    Great Blog Really Informative ❤️

    Buy Natural Products online from Naturefit shop, India’s trusted online shop. 🛒
    We have a huge variety of over-the-counter Natural products with Great Discounts 😉

    𝐅𝐨𝐫 𝐚𝐧𝐲 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐪𝐮𝐞𝐫𝐲 𝐜𝐚𝐥𝐥 𝐨𝐫 𝐃𝐌 𝐮𝐬
    ☎️ 8976946801
    🌐 www.naturefit.in


Leave a comment

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.