Είναι τα κερομάντηλα μία καλή εναλλακτική για την πλαστική μεμβράνη?

Είναι τα κερομάντηλα μία καλή εναλλακτική για την πλαστική μεμβράνη?

Μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα με αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον περιτυλίγματα τροφίμων.

Καθώς όλοι γνωρίζουμε περισσότερο τις συνέπειες των ενεργειών μας στην κλιματική αλλαγή, η προσπάθεια για έναν τρόπο ζωής χωρίς πλαστικό έχει γίνει απαραίτητη. 


Η χρήση της διάφανης μεβράνης για το τύλιγμα των τροφίμων είναι βολική αλλά περιβαλλοντικά δαπανηρή καθώς χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να απορροφηθεί απο το περιβάλλον. Μια εναλλακτική λύση είναι το φύλλο αλουμινίου το οποίο είναι ανακυκλώσιμο, αλλά η παραγωγή του χρησιμοποιεί περισσότερο νερό και ενέργεια από ό, τι το πλαστικό και επίσης εκπέμπει τόνους αερίων θερμοκηπίου.

Υπάρχει ένα φυσικό προϊόν που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα φθηνό και βολικό: περιτύλιγμα τροφίμων με κερί μέλισσας.

Τι είναι το περιτύλιγμα τροφίμων με κερί μέλισσας;
Φτιαγμένο από οργανικό βαμβάκι επικαλυμμένο με κερί μέλισσας, βιολογικό λάδι jojoba και ρητίνη δέντρου, το κερομάντηλο είναι ένα εναλλακτικό φυσικό περιτύλιγμα τροφίμων με αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Αν και δεν συνιστάται για χρήση με ωμό κρέας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καπάκι για να καλύψει μπολ ή πιάτα φαγητού ή για να τυλίξει φρούτα, λαχανικά, ψωμί, τυρί, βότανα, αρτοσκευάσματα και άλλα προϊόντα διατροφής.

Πώς λειτουργεί το κερομάντηλο;
Η ζεστασιά των χεριών σου μαλακώνει το κερί των μελισσών και η κολλώδης υφή του επιτρέπει να σχηματιστεί γύρω από ένα δοχείο ή να κολλήσει μαζί για να συσκευάσει φαγητό. Πλένεται, επαναχρησιμοποιείται και λιπασματοποιείται και η ανθεκτικότητα του βαμβακιού σημαίνει ότι δεν θα σκιστεί.

Πώς φροντίζεις το κερομάντηλό σου;
Πλύσιμο με δροσερό νερό και απαλό σαπούνι, φυσικό στέγνωμα και αποθήκευση, κατά προτίμηση επίπεδη, είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. 

Η αποφυγή οποιασδήποτε πηγής θερμότητας, από ζεστό νερό μέχρι το φούρνο μικροκυμάτων, εμποδίζει το λιώσιμο του κεριού. Είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, καθώς και βιοδιασπώμενο και μπορεί να προστεθεί σε έναν σωρό κομποστοποίησης όταν τελειώσεις με τη χρήση του. Αν και αυτή η μέρα θα αργήσει αν το περιποίησε σωστά!

 


Leave a comment

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.