5+1 λόγοι για να επενδύσεις σε μία επαναχρησιμοποιούμενη κούπα καφέ

5+1 λόγοι για να επενδύσεις σε μία επαναχρησιμοποιούμενη κούπα καφέ

Ακριβώς όπως τα smartphones, έτσι και ο καφές σε πακέτο έχει κυριεύσει τις ζωές μας. Όταν περπατάς σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ή κάθεσαι στο γραφείο, οι μισοί άνθρωποι γύρω σου πίνουν καφέ από ένα πλαστικό ποτήρι.

Η αγαπήμενη συνήθεια πολλών από εμάς όμως έχει και ένα μεγάλο κόστος. Η κατανάλωση ενός ροφήματος την ημέρα σε πλαστικό ποτήρι δημιουργεί πάνω από 10 κιλά απορριμμάτων κάθε χρόνο. Ποιος ο λόγος όμως ο καθημερινός μας καφές να είναι τόσο βλαβερός για το περιβάλλον?

Πραγματικά ΚΑΝΕΝΑΣ 😊

Ακολουθούν οι 5 + 1 λόγοι για να εγκαταλείψεις τη χρήση των πλαστικών ποτηριών και να επενδύσεις σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο φλυτζάνι καφε!

  1. Μειώνει τα απόβλητα

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ο κύριος λόγος για να σταματήσουμε τα ποτήρια μιας χρήσης. Πάνω από 10.000 πλαστικά ποτήρια πετιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε δύο λεπτά, φτάνοντας σε ένα σύνολο πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ετησίως. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι τα χάρτινα κύπελλα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα πλαστικά, αλλά μόνο 1 στα 400 φλιτζάνια ανακυκλώνεται στην πραγματικότητα. Για να γίνουν τα κύπελλα αδιάβροχα, το χαρτόνι είναι λιωμένο με μια πλαστική επένδυση, η οποία δεν μπορεί να διαχωριστεί από το χαρτόνι σε μια κανονική μονάδα ανακύκλωσης.

  1. Εξοικονομεί πόρους

Η μετάβαση από ποτήρι μίας χρήσης σε επαναχρησιμοποιούμενη κούπα μειώνει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 12,9kg ετησίως, ενώ γλυτώνει 7.88kg ξύλου. Μπες στο https://eu.keepcup.com/impact-calculator?countryNameChange=eu για να υπολογίσεις ακριβώς πόσο μία τόσο απλή αλλαγή στην καθημερινότητα σου θα βοηθήσει το περιβάλλον.

  1. Σου εξοικονομεί χρήματα

Η χρήση μιας επαναχρησιμοποιούμενης κούπας καφέ όχι μόνο εξοικονομεί δέντρα, αλλά εξοικονομεί και χρήματα. Μεγάλες αλυσίδες καφέ όπως τα Starbucks αλλά και πολλά τοπικά καταστήματα προσφέρουν έκπτωση όταν χρησιμοποιείς το δικό σας φλιτζάνι. Απόκτησε τη συνήθεια να κουβαλάς το δικό σου φλιτζάνι και είναι επίσης πιο πιθανό να το γεμίσεις στο σπίτι και να το πάρεις μαζί σου, εξοικονομώντας επιπλέον χρήματα.

  1. Διατηρεί τον καφέ σου στην κατάλληλη θερμοκρασία για πολλές ώρες

Σε όλους μας έχει τύχει να αφήσουμε το ζεστό καφέ μας στο γραφείο για να μπούμε σε μία συνάντηση και γυρνώντας να τον βρούμε παγωμένο. Ή να λιώνουν τα παγάκια όταν είμαστε στην παραλία και να πίνουμε ένα νερωμένο ρόφημα με μία ιδέα γεύσης καφέ.  Με μια σειρά από ανθεκτικά μονωμένα κύπελλα που θα βρεις στο ecosophy.gr, αυτό είναι ένα πρόβλημα του παρελθόντος.

  1. Ο καφές σου έχει καλύτερη γεύση

Τα επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα εξαλείφουν την ανεπιθύμητη γεύση του πλαστικού στον πρωινό σου καπουτσίνο. Ορισμένα καπάκια μπορεί επίσης να περιέχουν το επιβλαβές πλαστικό BPA, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μολύνει το ποτό σου καθώς και το σώμα σου εάν πίνεις συχνά ζεστά υγρά μέσω ενός πλαστικού καπακιού. Αν και υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις σχετικά με τους κινδύνους της BPA, η χρήση κεραμικού, πλαστικού κύπελλου χωρίς BPA ή από ανοξείδωτο χάλυβα αποφεύγει κάθε πιθανό κίνδυνο για την υγεία.

24bottles

  1. Είναι κομψό

Το φλιτζάνι καφέ μιας χρήσης μπορεί να φαίνεται σαν το αξεσουάρ μόδας του 21ου αιώνα, αλλά με τόσα πολλά καλά σχεδιασμένα επαναχρησιμοποιήσιμα φλιτζάνια εκεί έξω (δείτε τις εταιρείες όπως η KeepCup και η 24bottles), είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που ταιριάζει με το δικό σου στυλ.

 

Η βιωσιμότητα στην καθημερινότητα μας είναι απολύτως εφικτή. Το να πετάς ένα ποτήρι μίας χρήσης δεν φαίνεται πολύ, αλλά πολλαπλασίασε το με τον αριθμό των καφέδων που πίνεις κάθε χρόνο και η διαφορά που μπορεί να κάνει ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι είναι ξεκάθαρη.

Η αλλαγή συνηθειών απαιτεί χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Το περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας και για το μέλλον μας, και θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία, όσο μικρή κι αν είναι, για να μειώσουμε τις βλάβες.

 

#ecosophersunite


Leave a comment

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.